čtvrtek 24. května 2012

Jahodový konec

První prohlídka Péti s naší paní doktorkou proběhla u nás doma. Kromě toho, že je Peťánek zdravý, mi ukázala a popsala šikovné triky, jak o Péťu pečovat. Jak správně odříhnout a co mám dělat se slzavým Péťovým očičkem. Vypadá to na ucpaný slzný kanálek. Pochrupování je prý normální, pokud mu nebrání v dýchání. Vyrážka nakonec zmizela sama, když Péťa „shodil“ svou první kůži. Celý se totiž jakoby sloupal a všechny červené flíčky zmizely…



Máma a Petr dostávají jedničku s hvězdičkou

V týdnu jsme vyrazili na první procházku kočárkem. Chvíli nám trvalo, než jsme ho vypucovali, vyprali a dali dohromady. Hlava rodiny, velký Petr, se k tomu postavil čelem a kočárek nám sestavil. Jelikož ještě nemáme hotové chodníčky kolem domku, nachystal nám také na slavnou kočárkovou premiéru červený, teda vlastně modrý koberec a nájezdovou rampičku.


Po příjezdu z porodnice nám strašně pomohla moje máma, strávila s námi první týden a pomáhala, kde se dalo. Vyžehlila a Péťu si dvakrát vzala na noc, nosila mi ho jen na kojení, abychom se více vyspali.
Jedničku s hvězdičkou si zaslouží i velký Petr. Kromě mužských záležitostí s kočárkem a venkovních úprav zvládl i nákupy oblečků velikosti 0-0, které nám chyběly ve výbavičce. Tu jsme podědili po malých bratrancích a sestřenicích, jenže ty nejprťavější věci v ní chyběly. Taťka nákupy pořídil bez problémů včetně plínek pro nejmenší a látkových plínek a ostatních cerepetiček.

Oba děláme pokroky
Kromě nejbližších mi pomáhá hlavně MiMi, obzvlášť když jsem doma sama. Často potřebuji odběhnout a Péťovi stačí, že mě slyší. Takže beru MiMi ke sprchovému koutu a jen na Péťu ze sprchy mluvím. Stejné je to při praní, protože denně ušpiníme i dvoje oblečení. Hodí se mi postýlku využívat také jako „kočárek“. Snadno ho v ní totiž udrncám. Jedině objetí a pohupování v postýlce ho totiž zaručeně za pár minut uspí…
Jsme doma prvních deset dní a Péťa se sice stále v noci budí, ale po nakojení a přebalení to většinou hned zase „zalomí“. Musím říct, že pláče, jen když má hlad nebo stačí chvilka pochování.
Také doma přestal plakat u přebalování a koupání. Jen sušení ručníkem se mu pořád moc nelíbí. Věci se začínají ubírat k lepšímu i s mojí maličkostí. Můžu už normálně sedět i jezdit autem.
Když je Péťa vzhůru déle po kojení, zkouším na něj dětské říkanky. Sleduje mě, ale co se mu honí hlavou, netuším…  Další zábava ho čeká v nejbližších dnech s hracím kolotočem, který se chystáme nainstalovat. Jinak toho kromě krmení a spaní za den už moc nestihneme.

S jahodami je konec
V noci mám Péťu v MiMi v nejnižší poloze u své postele, abych přes průhlednou vaničku viděla, že už se budí. Polohování náklonu vaničky využívám hlavně, když Péťu trápí prdíky. V nakloněném lůžku se mu častěji uleví, než když je lůžko vodorovně.
Když zvoní telefon nebo potřebuju Péťu honem bezpečně uložit, aby mi nespadnul třeba z přebalovacího pultu, položím ho do postýlky, která je vždy po ruce. Tam mu nic nehrozí a já mohu zaběhnout vypnout sporák nebo vyřídit nejnutnější hovor apod. a nemusím letět do pokojíčku ho složitě bezpečně ukládat. Ve spolupráci s postýlkou se mi daří střídat strany, jak Péťa leží, aby měl pěkně symetrickou hlavičku. Postýlku si vždy natočím, abych na mrňouska vždy viděla.




Prohlídkou u paní doktorky jsem začala, a také tentokrát končím. Ta druhá (už v ordinaci) dopadla také dobře. Péťa má o půl kila více za deset dní, což je dobré skóre. I vše ostatní je v pořádku. Jen má zřejmě alergii na citrusy a jahody. Za těch pár dní jsem vypozorovala, že po těchto vitamínech se vždycky na jeden den osype a pak vyrážka zase odezní. V prvních měsících je to u dětí normální, ale letošní jahodová sezóna půjde letos mimo mě.

1 komentář:

  1. The best slots games in 2021 - DrMCD
    The 수원 출장마사지 best slots games in 2021. Find the best slot games and play for free on DrMCD. 경상북도 출장샵 Discover all 화성 출장안마 the slots machines to play 울산광역 출장샵 at 양주 출장안마 the best

    OdpovědětVymazat